‘Politieke kleur komt terug’

EDE - ‘‘Je kunt kijken waarop er voornamelijk bezuinigd is, maar ik draai het liever om en volg liever de omgekeerde benadering, zegt Ruben van Druiten’’, fractievoorzitter van Burgerbelangen over de Meerjarenbeleidsvisie, die morgen in de gemeenteraad besproken wordt.

‘‘In deze bezuiniging zie je de politieke kleur voornamelijk terug in wat er ongemoeid is gelaten. De PvdA ontziet de allochtone organisaties en de VVD de sociale lasten. Het CDA en de SGP ontzien de bezuinigingen op het godsdienstonderwijs plus behouden het onderhoud aan de buitenwegen.

We begrijpen dat het onvermijdelijk is om keuzes te maken en dat het college voor een lastige uitdaging staat, ook zij zien het liever anders en zijn verplicht de broekriem aan te trekken. Laat je het één ongemoeid dan raak je het andere’’, aldus de fractievoorzitter van Burgerbelangen. De Edese partij vindt de bezuiniging op het schoolzwemmen in deze mate onverantwoord.

‘‘Een zwemdiploma is voor velen onbetaalbaar. Het kunnen zwemmen moet simpelweg geen kwestie van draagkracht zijn, dat moet voorkomen worden. Ook de bezuiniging op kinderboerderij de Oude Hofstede mag geen doorgang vinden. De kinderboerderij heeft in de loop der jaren een grote educatieve functie gekregen en heeft een sociale functie’’, aldus Van Druiten.

Verder baart de eventuele bezuiniging op de gezinsaanpak zorgen. ‘‘Dit heeft directe raakvlakken met het waarborgen van de veiligheid. Gelukkig wordt hierover pas een beslissing in 2013 genomen. We vrezen wel dat veel andere maatregelen onvermijdelijk zijn.’’


Bron Edese Post 11 augustus 2010
Bijlage: Het artikel in PDF Formaat

 

 

 


HOME | EMAIL | ALGEMEEN | PERSBERICHTEN | NIEUWS & ACTUALITEIT

COPYRIGHT © 2005 BURGERBELANGEN - WEB-ONTWERP RVD