Ede struikelt over 'Marokkaan'

In de rest van het land duikt er zo nu en dan iemand op die zich kritisch uitlaat over Marokkanen. De Edense politiek verslikte zich echter bijna toen het woord 'Marokkaan' in een plan van aanpak terecht kwam.

De gemeente Ede heeft van het rijk vier miljoen gekregen om straattuig op het rechte pad te krijgen. Van dat geld komt er meer toezicht, worden gezinsmanagers ingezet en gaat de gemeente huiswerkbegeleiding regelen. Burgerbelangen-voorman Ruben van Druiten had een punt van orde. Hij wil niet dat het geld 'misbruikt' wordt voor 'radicalisering van Marokkaanse jongeren'. Ook zouden Marokkanen 'de neiging hebben om niet naar Nederlandse gezagsdragers te luisteren', zo weet EdeStad.nl te melden.

D66 reageerde furieus op de uitspraken van Van Druiten. Het zei zich 'kapot te schamen' voor de 'populistische' uitspraken van Burgerbelangen. Gemeentebelangen kon zich echter wel vinden in de uitspraken. 'Het debat over Marokkanen in de samenleving is weliswaar niet fris, maar de markt vraagt ernaar problemen te benoemen.'




Bron Spits 30 November incl reacties


 

 

 


HOME | EMAIL | ALGEMEEN | PERSBERICHTEN | NIEUWS & ACTUALITEIT

COPYRIGHT © 2005 BURGERBELANGEN - WEB-ONTWERP RVD