Onkruidvrije gemeente?



EDE - ‘‘Geef Permar meer werkzaamheden.’’ Deze oproep doet Ruben van Druiten van Burgerbelangen aan het college van Ede. ‘‘Schroef indien nodig het IBOR-niveau op en maak van Ede een onkruidvrije gemeente.’’

Van Druiten reageert hiermee op het verhaal van wethouder Ligtelijn en haar uitleg op de tegenvallende cijfers van Permar mede doordat er opdrachten van gemeentes niet gehaald zijn.

“De wethouder van Gemeentebelangen had hier strakker moeten sturen en bovenop de feiten moeten zitten.” Het is een doorn in het oog van de fractievoorzitter. “De grote bezuinigingen op zowel de ambtenaren als op de openbare ruimte.

De diensten van de overheid worden steeds minder, terwijl de lokale lasten niet afnemen, het is voornamelijk alleen maar betalen voor burgers om vervolgens uiteindelijk het openbaar groen ook nog zelf te gaan onderhouden. Waar burgers de tijd vandaan moeten halen is onbekend. Zulke plannen staan los van de werkelijkheid”, aldus Van Druiten. De fractie van Burgerbelangen vindt het de hoogste tijd om zaken opnieuw te overwegen.

Bron Edese Post 15 mei 2015

Bijlage: Het artikel in PDF Formaat