../

3.CULTUUR

Burgerbelangen ziet onze samenleving niet per definitie als een multiculturele samenleving. Wel wonen hier mensen met een andere culturele achtergrond. Burgerbelangen gaat ervan uit dat iedereen er vrijwillig voor kiest om hier te zijn. Uitzondering hierop zijn de Molukkers die in 1951 op dienstbevel met hun gezinnen naar Nederland kwamen en hun 3e generatie inmiddels voortgezet hebben. Iedere burger is gelijkwaardig en geniet niet meer of minder rechten dan een ander individu.

De verschillende culturen en gewoontes kunnen een welkome aanvulling zijn in de samenleving. Wel gaat Burgerbelangen ervan uit dat de Nederlandse wetten, kernwaarden, bouwstijlen en identiteit de leidraad zijn. Tradities zoals Sinterklaas, compleet met Zwarte Piet, moeten blijven bestaan, net als onze feestdagen. Het kan niet zo zijn dat onze tradities aangepast moeten worden omdat mensen die hier zijn komen wonen, zich hierin niet kunnen vinden. Wie ervoor kiest om hier te wonen heeft ook de bestaande culturele feesten te respecteren.

Het is belangrijk dat we ons in Nederland blijven wanen en niet ons straatbeeld zien veranderen in een niet-Nederlandse omgeving. Gevoelens van vervreemding, het niet meer thuis voelen onder autochtonen moet voorkomen worden alsmede aantasting van onze Nederlandse identiteit. Dat zorgt juist voor tweedeling tussen verschillende groepen.

Burgerbelangen wil geen islamitische stadswijken en architectuur, zoals de PvdA in Amsterdam destijds voorstelde. Wel moet er ruimte blijven voor oriŽntaalse of multiculturele evenementen, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Pasar Malam.

 

 

 


HOME | EMAIL | ALGEMEEN | PERSBERICHTEN | NIEUWS & ACTUALITEIT

COPYRIGHT © 2005 BURGERBELANGEN - WEB-ONTWERP RVD