../

2.3 OVERLAST & CRIMINALITEIT

In de afgelopen jaren werd Ede geconfronteerd met verschillende soorten van overlast en criminaliteit. De wijk Veldhuizen blijft onze aandacht houden. De wijk heeft in 2016 veel te maken gehad met overlast van jongeren en brandstichting. De ongeregeldheden werden gekoppeld aan sloop van winkelcentrum De Lindehorst en het feit dat er geen nieuw onderkomen was voor het Marokkaanse theehuis. Burgerbelangen heeft hier verschillende malen aandacht voor gevraagd. Wat Burgerbelangen betreft is er géén enkele reden die ongeregeldheden rechtvaardigt of tolereert. Politieke correctheid is uit den boze. Problemen moeten benoemd worden alvorens ze daadwerkelijk opgelost kunnen worden. Burgerbelangen vindt het belangrijk dat de burgemeester zijn bevoegdheden onmiddellijk inzet bij overlast in woonwijken. Brandstichting is onacceptabel en is een zwaar crimineel feit.

Zodra er sprake is van overlast dient dit zo spoedig mogelijk de kop ingedrukt te worden. Ouders zijn altijd verantwoordelijk indien het minderjarigen betreft. De overlast dient zowel met sancties als zorg aangepakt te worden. Indien er geen hulp geaccepteerd wordt of geen verantwoordelijkheid genomen wordt, dient dit onmiddellijk aangepakt te worden met harde maatregelen.

Burgerbelangen vindt het zorgelijk dat de criminaliteit is toegenomen. De afgelopen jaren heeft Ede met veel autobranden te maken gehad. Op heterdaad betrappen is moeilijk, toch moet hier capaciteit op ingezet worden. Het aantal woninginbraken blijft zorgelijk en moet omlaag. Daarnaast verschuift de criminaliteit. Het aantal gevallen van openlijk geweld tegen personen is toegenomen in de regio en cybercriminaliteit neemt toe (darkweb). Burgerbelangen is voorstander van een harde aanpak jegens criminaliteit.. 

 

 


HOME | EMAIL | ALGEMEEN | PERSBERICHTEN | NIEUWS & ACTUALITEIT

COPYRIGHT © 2005 BURGERBELANGEN - WEB-ONTWERP RVD